11 de agost de 2016
11.08.2016

Denuncien un pescador per agafar més sonsos del permès

L'home portava 12,5 quilos del peix i 400 grams de tacons i no el va passar per la llotja de Sant Feliu

11.08.2016 | 07:28
Els exemplars comissats.

Els Mossos han denunciat un veí de Tossa per pescar més sonso del què està permès i no declarar-ho a la llotja de Sant Feliu de Guíxols. L'home té 44 anys, nacionalitat espanyola i els Mossos de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona li van aixecar una acta per una infracció de la Llei de pesca i acció marítimes.
Segons asseguren els Mossos, s'ha de tenir en compte que els professionals de la pesca de sonso poden pescar una quota màxima estipulada per la Direcció General de Pesca i Afers marítims i tot allò que pesquin de més tenen la obligació de retornar-ho al mar.
El succés es va produir el 27 de juliol, quan una patrulla de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona va veure arribar una embarcació sospitosa al port de Sant Feliu de Guíxols. Aquesta, un cop amarrada a la seva zona, va descarregar la captura del dia i la va dur a la llotja. A continuació, els agents va observar com un mariner va descarregar una bossa de peix que va dipositar dins d'un vehicle frigorífic que estava aparcat al mateix moll i un cubell negre sota un palet de fusta.
Una vegada feta la venda de la captura del dia, el patró va recollir el cubell amagat i va sortir caminant del port.
Els agents van aturar al pescador i van constatar que l'home duia 12,580 quilos de sonso (Gymnammodytes cicerelus) i 400 grams de tacons (Bothus podas podas) que no havia passat per la llotja. Els Mossos van denunciar l'home per una infracció de la Llei de pesca i acció marítimes i van decomissar el peix. Després, els policies van lliurar la captura a una entitat benèfica del mateix poble.

Denúncia a Agricultura
Els Mossos, a més, van transmetre la denúncia al departament d'Agricultura i Pesca pel seu coneixement i tramitació d'expedient sancionador, si s'escau. L'actuació està emmarcada dins l'Acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia per optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook