08 de octubre de 2016
08.10.2016

La Generalitat avisa que anirà als jutjats pel xalet del Golfet

Adverteix l'Ajuntament de Palafrugell que ho farà si no revisa la llicència d'obres

08.10.2016 | 00:00

La Generalitat ha advertit l'Ajuntament de Palafrugell que el durà als tribunals si no revisa la llicència d'obres i resol els excessos d'edificació del xalet a la cala del Golfet. El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, va reiterar ahir que la resolució és clara: a l'habitatge s'hi ha aixecat una planta més de les que estaven permeses. "A partir d'aquí, l'afer es troba en mans de l'Ajuntament", va precisar. Serra va instar el consistori a revisar la llicència, corregir l'excés d'edificació i, si no ho fa, ja adverteix que presentaran un contenciós.

Serra va assegurar que aquest afer és "molt seriós i delicat" i que cal tractar-lo "amb el màxim rigor". El director general va afirmar que a la parcel·la s'hi pot edificar, perquè així consta al Pla de Millora Urbana (PMU), però també va assegurar que la resolució emesa al voltant de llicència és clara: Urbanisme conclou que al xalet s'hi ha aixecat una planta més de les que estaven permeses.

Serra va subratllar que la resolució es troba en mans de l'Ajuntament de Palafrugell. "Estem parlant d'un sòl urbà i d'una llicència municipal; en base al nostre informe, instem l'Ajuntament a revisar-la i, en conseqüència, a adequar l'alçada del xalet", va explicar el director general. Revisar la llicència suposa, doncs, anul·lar la que s'ha donat i corregir l'excés d'edificació. És a dir, enderrocar allò que s'ha fet de més (i que l'alcalde ja va dir que suposarien 100 metres quadrats d'un habitatge que en suma 700). En cas que l'Ajuntament no ho fes, aleshores s'obrirà la via judicial. "Si creu que, en base als seus arguments, la llicència està ben donada i és correcta, passat el termini de tres mesos que hem donat presentarem un contenciós", va avançar Agustí Serra.

La Comissió d'Urbanisme va aprovar ahir el pla especial que permet ampliar l'hotel Mas Tapiolas i fer-hi un Pitch & Putt al costat. El camp de golf ocuparà sis hectàrees i tindrà 18 forats. Urbanisme hi va donar el vistiplau, però Agustí Serra ja va advertir que les obres (tant del camp de golf com de l'hotel) no s'han fet com calia. I és que, abans de rebre l'aval de la comissió, els treballs ja van començar, cosa que ha comportat que l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro hagi obert un expedient de disciplina urbanística. És a dir, que ara es legalitzen, però això no impedirà la multa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook