18 de maig de 2017
18.05.2017

El port de Palamós estrena escala de la naviliera alemanya AIDA Cruises

Els creuers de la companyia faran sis parades a la localitat, cosa que portarà 8.000 passatgers i un impacte econòmic de 500.000 euros

19.05.2017 | 07:15

El port de Palamós va rebre ahir el primer vaixell de la naviliera alemanya AIDA Cruises, que portarà fins a 8.000 passatgers amb sis escales al municipi. L'estrena de la companyia arriba després de les negociacions de les institucions integrants de la Costa Brava Cruise Ports realitzades als principals fòrums del sector per captar noves companyies i escales.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, va afirmar que la nova incorporació tindrà «un impacte econòmic estimat de 500.000 euros al territori». D'altra banda, les instal·lacions rebran avui una doble escala de la companyia nord-americana Seaburn Cruise Line amb els vaixells Seabourn Odyssey i el Seabourn Encore.

El creuer AIDAaura va realitzar aquest dimecres la primera de les sis escales que té previstes aquesta temporada a Palamós. El vaixell porta gairebé 1.300 passatgers, majoritàriament alemanys, i més de 390 tripulants i va salpar cap a Maó al vespre.

En total, es preveu que la companyia porti fins a 8.000 passatgers i que la seva incorporació a la flota de creuers del port palamosí tingui un impacte sobre el territori d'uns 500.000 euros. Gómez va explicar que del miler de turistes que van arribar ahir, un 66% havia decidit quedar-se a Palamós, mentre que el 34% restant havia optat per fer excursions a diferents punts de la demarcació, com ara el barri jueu de Girona; els Museus Dalí de Figueres i Púbol; les poblacions medievals de Pals i Peratallada o visitar poblacions com Tossa i Lloret de Mar, entre d'altres. 

El vaixell AIDAaura disposa de tres restaurants, un teatre, una biblioteca, simulador de golf, pistes per córrer, pista de bàsquet, club per a nens i gimnàs. 

El creuer pertany a la naviliera alemanya AIDA Cruises que ha apostat per l'art contemporani des dels seus orígens. L'any 1996 va encarregar a l'artista Feliks Bütter la decoració dels seus vaixells. Des d'aleshores, AIDA ha donat suport a l'art contemporani, cedint espais en alguns dels seus vaixells per fer exposicions i subhastes. De fet, els llavis vermells pintats per Bütter a la proa dels creuers s'han convertit en el símbol de la companyia. 

Aquesta no és l'única escala que el port rebrà en els propers dies. La naviliera nord-americana Seabourn Cruises Line arribarà avui al municipi en una doble escala dels vaixells, Seabourn Encore, que hi farà l'escala inaugural, i el Seabourn Odyssey, que hi torna per tercer any consecutiu. Ambdós creuers portaran un miler de passatgers, majoritàriament nord-americans, que faran rutes de deus dies per la Mediterrània. 

La companyia fa més de dotze anys que aposta per Palamós i, recentment, també ha incorporat Roses a les seves rutes. Aquest any preveu fer set escales als dos ports, amb un total de 5.000 passatgers que visitaran la Costa Brava. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema