El republicà Josep Piferrer ha estat escollit nou alcalde de Palafrugell aquest migdia ja que ha prosperat la moció de censura contra el socialista Juli Fernández que van presentar ERC i els quatre regidors convergents. En la seva primera intervenció com a batlle, Piferrer ha afirmat que "no seré l'alcalde, faré d'alcalde" i ha agraït a l'equip de govern sortint (format pel PSC, l'Entesa i Unió) la feina feta i el traspàs de les regidories, que en algun cas ha estat "més que exemplar". La moció de censura ha tirat endavant amb els 11 vots dels regidors d'ERC i Convergència i vuit en contra (del PSC -que tenia una absència-, Unió i l'Entesa), mentre que el regidor no adscrit Víctor Girbal ha abandonat la sala per no prendre part "en aquest circ".

Des de la presentació de la moció de censura, les declaracions s'han succeït d'un costat i de l'altre. Arguments, explicacions i sospites que s'han repetit durant el ple extraordinaria d'avui. Ha sorprès la declaració de Piferrer que la "primera gran mesura és no prendre cap mesura" ja que "confíem" en la feina que fins ara han fet polítics i tècnics. La segona gran mesura "serà canviar els aspectes que no ens agraden", ha afegit el republicà, com ara la millora del servei de neteja i recollida d'escombraries, donar un nou impuls a la cultura popular i pacificar la mobilitat dels carrers de Palafrugell. Piferrer ha conclòs que el nou govern municipal està "compromès amb el país" i que "si ens demanen que obrim els col·legis electorals, els obrirem".

Fernández ha insistit que la moció de censura "només persegueix" el seu cap i ha destacat que dels 50 punts del programa de govern que han pactat ERC i els convergents, "40 ja s'estan executant o planificant", com pot ser la segona fase de l'escola de música, l'ampliació de la pista de patinatge i el pla director del clavegueram de Tamariu. El socialista ha ofert mà estesa al nou govern si bé no els concedirà els 100 dies de gràcia ja que quatre els seus membres (els convergents) ja hi tenen experiència.

Fernández i Albert Gómez (nou primer tinent d'alcalde, càrrec que ja va ocupar fins que els quatre regidors convergents van sortir del govern del socialista) s'han dedicat novament retrets, com en les darreres setmanes. El convergent (i ex d'Unió) ha argumentat la moció de censura i la constitució del nou govern amb Esquerra perquè "és un pacte natural" i "ens agrada governar perquè tenim vocació de servei".