L'Ajuntament de Vall-llobrega i el de Palamós han arribat a un acord per evitar que en el futur es pugui reproduir una situació com la viscuda els darrers anys arran de l'adequació d'un circuit de motocròs en un terreny palamosí, però a tocar d'habitatges de Vall-llobrega, cosa que va motivar que l'Ajuntament interposés un contenciós administratiu contra la llicència d'activitat i la d'obres. L'alcalde de Vall-llobrega, Rufino Guirado, ha explicat que el seu ajuntament ja ha aprovat aquest acord i que el de Palamós ho ha de fer la setmana que ve en el ple.

L'activitat del circuit de motocròs, malgrat que va durar poc més d'un any -va obrir les portes l'estiu del 2014 i va tancar el setembre de 2015-, va deteriorar les relacions entre l'Ajuntament de Vall-llobrega i el de Palamós ja quan s'estava tramitant la documentació per permetre l'activitat.

Guirado sempre s'hi va mostrar en contra, no per l'activitat en sí, sinó perquè entenia que Palamós podria haver-la col·locat en un altre indret, i no a 200 metres del nucli de la Portalada, pertanyent a Vall-llobrega. A més, va mostrar-se molest perquè l'aleshores alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, no li havia comunicat res del projecte fins que no va començar la tramitació administrativa. L'Ajuntament de Vall-llobrega va arribar fins al contenciós administratiu, que encara no s'ha pronunciat.

En tot cas, Guirado ha aconseguit aquest acord amb l'alcalde palamosí, Lluís Puig, perquè aquesta finca no aculli més un circuit de motocròs o qualsevol activitat que pugui causar molèsties als veïns més propers, que són del municipi de Vall-llobrega. D'aquesta manera, Guirado confia que les famílies de la Portalada no tinguin el risc de més activitats sorolloses.