30 de gener de 2018
30.01.2018

L'alcalde de Cruïlles reclama que es retirin tots els residus de l'abocador

30.01.2018 | 10:01
L´alcalde, amb tota la documentació de l´abocador

L´alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l´Heura, Salvi Casas, va reclamar a la Generalitat que buidi del tot l'abocador de Vacamorta i deixi el paratge net de deixalles. Casas va recordar que amb anterioritat a la sentència que va anul·lar la llicència ambiental, el TSJC ja n´havia emès una altra que tombava la d'activitats.

També va reclamar que es «depurin responsabilitats», tant tècniques com polítiques, per un litigi que ja fa 18 anys que dura.

«Si l´abocador s´hagués tancat quan pertocava, s´haurien estalviat molts diners», va dir l´alcalde, en referència al devessall de recursos i sentències que ha generat Vacamorta, i el cost que pot suposar retirar els milions de tones de deixalles. Casas va mostrar-se «satisfet» que la Generalitat hagi licitat el projecte per buidar Vacamorta.

Però, critica que el procés s´hagi fet per urgència, i que les empreses interessades només tinguin una setmana de termini per presentar-se al concurs. Un termini que, de fet, acaba demà.

L´alcalde també desconfia de l'import de la licitació (que puja a poc més de 180.000 euros, IVA inclòs). Segons Casas, si per regla general els projectes «suposen un 6% del cost de l'obra», fent càlculs s'estaria parlant que «buidar l'abocador costaria 3,25 milons d´euros». 

«Creiem que la Generalitat es queda molt curta traient el projecte a licitació per aquest preu, perquè el mateix Departament de Territori ja va calcular inicialment que retirar les deixalles tindria un cost de 150 milions d´euros, ha dit l'alcalde de Cruïlles. De fet, Casas té «sospites» que alguna cosa «grinyola» amb el preu de sortida de la licitació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema