Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes ha estat escollida com la segona millor destinació sostenible del món en la categoria de Terra (Medi Ambient i Clima) dels prestigiosos premis World's Best Sustainable Destinations que concedeix l'organització internacional Green Destinations. La primera classificada en aquest apartat ha estat Buthan i la tercera, Reykjanes (Islàndia).

El veredicte es va fer públic dimecres a la tarda en el marc del Saló Internacional de Turisme ITB de Berlín. Els encarregats de recollir-lo per part de la delegació baix-empordanesa van ser la regidora de Destinació Turística, Sandra Pibernat; l'assessor turístic Josep Capellà; i la tècnica de Turisme, Lídia Alonso.

Els finalistes van ser seleccionats d'entre les 100 destinacions més sostenibles del 2017, a partir d'un llistat elaborat per un jurat format per 12 organitzacions internacionals.

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes competia en la categoria Earth Award, que reconeix aquelles destinacions que combaten el canvi climàtic i la degradació mediambiental.

Sandra Pibernat ha valorat molt positivament l'obtenció d'aquest premi perquè representa un reconeixement a l'aposta per la sostenibilitat que impulsa el municipi, tant des del sector públic com el privat. Pibernat també ha destacat la importància que té el premi pel que fa a la promoció exterior i a la millora de la imatge de marca de la destinació.