25 de maig de 2018
25.05.2018

Maig de rècord de creuers a Palamós

El creuer Marella Explorer clou el mes amb més escales dels darrers cinc anys en aquest port

25.05.2018 | 10:45
El creuer Marella Explorer al port de Palamós

El creuer Marella Explorer s'ha estrenat al port de Palamós amb 1.800 passatgers.

Amb aquest vaixell es clou el millor mes de maig dels últims cinc anys en nombre d'escales, en què la instal·lació ha rebut 11 escales de creuer i gairebé 7.900 passatgers que ajuden a desestacionalitzar el turisme en temporada baixa a la Costa Brava i posicionen el port i la destinació en el si de la indústria creuerística.

El 75% dels passatgers es queden a Palamós

El creuer Marella Explorer s'ha estrenat avui al port de Palamós amb 1.800 passatgers, dels quals el 93% són britànics, segons informa Ports de la Generalitat. D'aquests passatgers, s'estima que el 75% es quedaran a Palamós i la resta faran excursions a les poblacions medievals de Pals i Peratallada, Tossa de Mar, Museu Dalí i Barcelona.

El creuer ha arribat a les 9 del matí del port francès de Villefranche-sur-Mer i preveu salpar a les 6 de la tarda cap a Palma de Mallorca. Aquesta temporada el Marella Explorer preveu fer un total de sis escales a Palamós.

El vaixell de bandera de Malta pertany a la companyia britànica Marella Cruises, que abans portava per nom Thomson Cruises. Pel que fa a característiques tècniques el vaixell una eslora de 264 metres, un calat de 8,5 metres i un registre brut de 76.998 tones.

11 escales el mes de maig

L'arribada del Marella Explorer tanca el millor mes de maig dels darrers cinc anys, en què han arribat 11 escales de creuer. Els 11 vaixells han portat gairebé 7.900 passatgers a Palamós. El fet que s'incrementin les escales en temporada baixa, ajuda a la desetacionalització del turisme a la Costa Brava, així mateix, posiciona amb força el port de Palamós i la seva destinació en el si de la indústria creuerística de la Mediterrània occidental.

Participació a l'assemblea de Medcruise - Ports de la Generalitat

Unint esforços pels creuers a Medcruise

Ports de la Generalitat i representants de les destinacions han participat en la 52a Assemblea general de l'associació dels ports amb tràfic de creuers a la Mediterrània (MedCruise), que se celebra del 23 al 26 de maig a Malta.

Aquest és un dels esdeveniments més rellevants dins de la indústria europea de creuers, en què participen una desena de companyies, un centenar de ports de la Mediterrània amb tràfic de creuers i operadors turístics.

El port de Palamós ocupa un lloc a la Junta directiva de l'associació per a ports de la Mediterrània amb tràfic de creuers (Medcruise). Així mateix, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita són membres associats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook