El col·lectiu gastronòmic La Cuina de l'Empordanet i el celler Abadal, de la DO Pla de Bages, han estat guardonats amb els Premis d'enoturisme de Catalunya 2018.

La consellera d'Empresa de la Generalitat, Àngels Chacón, ha lliurat aquesta nit aquests premis en el marc de la celebració de la 4a Nit de l'Enoturisme a Catalunya, organitzada pel departament d'Empresa i Coneixement al Castell del Remei (Noguera).

En la categoria de cellers, Abadal ha estat reconeguda amb aquest guardó per la seva tasca dinamitzadora del territori i per ser un celler de referència pel seu impuls a iniciatives que vinculen la cultura i l'enoturisme.

De la seva banda, La Cuina de l'Empordanet, un col·lectiu gastronòmic que reuneix un ampli grup de professionals de la cuina i la restauració, ha estat el guanyador en la categoria d'allotjament i restauració, pel compromís dels 20 restaurants que formen part d'aquest col·lectiu a favor del territori i la població local.

Finalment, pel que fa a la categoria d'experiències i innovació, ha estat premiada l'empresa Sapienstravel-Viemocions, per ser una de les empreses pioneres en la comercialització de l'enoturisme a Catalunya, amb activitats singulars i exclusives a diferents territoris vitivinícoles del territori.