L'exacalde de Palafrugell i actual portaveu del PSC a l'Ajuntament, Juli Fernández, liderarà de nou la llista socialista a les eleccions municipals de l'any que ve. En comptes de PSC, ho farà com a Candidatura de Progrés-PSC, amb l'objectiu d'acollir a la llista molts independents i amb una vocació clarament local, ha explicat aquest matí: «No ens presentem per defensar cap bandera. L'única serà la de Palafrugell».

Serà la cinquena vegada que liderarà la llista socialista: ha encapçalat la candidatura del PSC des de les municipals dels 2003 i, segons ha comentat, aquest abril havia decidit no repetir-ho, però s'ho va repensar arran que «molta gent de molts sectors m'ha dit que me presenti amb un projecte nou que gestioni bé l'Ajuntament perquè la població s'ha adonat que la moció de censura (d'ERC i PDeCAT) no obeïa a una qüestió local i que darrera no hi ha cap projecte de ciutat ni capacitat de gestió».

Fernández ha estat batlle de Palafrugell del juny de 2011 a maig de 2017, quan la moció de censura el va portar a l'oposició. Nega que es presenti perquè li hagi quedat aquesta espina clavada, sinó per responsabilitat i «per cohesionar i reactivar econòmicament i socialment Palafrugell», amb la visió d'encaminar-lo cap al 2030.

«Palafrugell primer; i si el municipi és fort econòmicament, cohesionat i actiu» podrà rebre millor els canvis que hi pugui haver en el futur, com ara el naixement de la República catalana, ha detallat.

Fernández també nega que amb la figura de CP-PSC es vulgui amagar el Partit Socialista, que viu anys complicats a Catalunya. Ha afirmat que opten per aquesta fórmula per obrir el partit a la població, perquè «tothom s'hi senti còmode»; i ha defensat la tasca del PSC, del qual és secretari adjunt d'Organització a nivell català, en la lluita contra les desigualtats socials.

Juli Fernández té 55 anys, és economista i advocat de formació i, a més de regidor a l'Ajuntament de Palafrugell, ha estat diputat al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats. També ha estat durant cinc anys primer secretari del PSC a les comarques gironines.