Les obres del projecte de pavimentació i millora dels serveis al nucli antic d'Ullà fase 1 han començat. Les obres tiren endavant després que l'Ajuntament les ha adjudicat per 290.800 euros, quan el pressupost inicial era de 352.000, han informat fonts municipals. A part de la partida econòmica, l'empresa adjudicatària s'ha compromès a reduir el termini d'execució en 10 dies i donar una garantia de les obres de quatre anys.

El projecte s'ha adjudicat en tres lots diferents per reduir el temps d'afectació als veïns i per optimitzar la seva execució, dins aquest exercici, com marca el Pla de Barris de la Generalitat, que és qui assumeix el 75% del cost, si bé els diners els avança el municipi, ha afegit l'Ajuntament. El primer lot, que és per on s'ha començat, afecta el carrer Major i les places Espanya i Catalunya; el segon inclou l'entorn de l'Església; i el tercer, els carrers Muntanya i Sant Andreu.

L'actuació, que afecta uns 3.500 metres quadrats, es concreta en eliminar l'actual pavimentació d'aglomerat asfàltic. En el seu lloc es col·locaran llambordes, tant a la part central dels vials, fent de desguàs central de superfície per les aigües plujanes, com també als laterals, a les voreres, que estaran a nivell de calçada, ja que els vials són molt irregulars, ha precisat el consistori.

La resta del vial es farà amb formigó colorejat, si bé cada cinc metres es col·locaran llambordes per permetre el pas subterrani dels serveis d'un costat a l'altre del carrer, han precisat les fonts de l'Ajuntament.