L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha aprovat per unanimitat en ple imposar una sanció de 59.900 euros a un veí de Platja d'Aro per una infracció urbanística molt greu consistent en superar en un 40,27% l'ocupació màxima permesa pel POUM en el subsòl de la seva finca. Aquest home és agent del cos de la policia local del municipi i, el maig d'aquest any, va ser condemnat pel jutjat penal 2 de Girona a sis mesos de presó i sis d'inhabilitació per exercir de policia per un delicte d'estafa en inventar-se una caiguda per cobrar una indemnització de l'Ajuntament, segons va recollir la sentència. La resolució judicial ha estat recorreguda pel condemnat.

La sanció urbanística arrenca el 15 de maig de 2014, quan la junta de govern va concedir a aquest veí una llicència d'obres per construir un garatge soterrat de 24,61 metres quadrats a la seva finca de l'avinguda s'Agaró. Malgrat que aquell juliol l'Ajuntament li va ordenar aturar les obres perquè va comprovar que no s'ajustaven a la llicència d'obres, el policia local va seguir endavant. Finalment, va construir 133,61 metres quadrats, segons recull l'expedient de l'Ajuntament. L'administració li va imposar altres sancions i li va reclamar que tornés enrere en les obres i se cenyís al permís, cosa que va ignorar. L'Ajuntament va determinar que les obres eren il·legalitzables perquè superen l'ocupació màxima permesa en el subsòl de la finca.

L'Ajuntament va obrir un expedient de protecció de la legalitat urbanística i un procediment sancionador. Segons l'expedient municipal, el subsòl podia acollir fins a 270,40 metres quadrats d'ocupació, els quals quedaven exhaurits amb el garatge de 24,61 metres quadrats. No obstant això, l'excés en la construcció d'aquest espai va provocar que l'ocupació passés a ser de 379,31 metres quadrats. És a dir, 108,91 metres quadrats més dels permesos pel POUM. La Llei d'urbanisme estableix que superar en més del 30% l'ocupació permesa pel POUM és una infracció molt greu.

En base a una fórmula, l'Ajuntament el multa amb 59.900 euros, xifra que el veí pot reduir en un 80% si fa la restauració abans que la resolució sancionadora sigui ferma en via administrativa; o en un 60% si la du a terme després de la fermesa de la resolució però abans que l'Ajuntament ordeni l'execució forçosa de la sanció. És previsible que el veí sancionat, i alhora agent condemnat en primera instància, presenti recurs.