L'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura commemora els vint anys de la desaparició del pintor establert a Monells dels anys 1970 August Puig. En aquest sentit, el consistori posarà el nom de l'artista a la Sala de Juntes en un acte el proper 15 d'abril.

Puig va néixer a Barcelona el 1929 i va rebre les influències del fauvisme, del cubisme i de la pintura de Paul Klee, Kandinski i Joan Miró. El pintor va estudiar a París amb una beca de l'Institut francès, on va forjar el seu particular expressionisme abstracte en les dècades de 1950 i 1960.

L'artista, a més, va residir en diversos països europeus com ara Suïssa, Suècia i Alemanya. La seva obra va ser promocionada per marxants internacionals i nacionals, fet que li va permetre viure de la seva pintura. També va realitzar exposicions individuals de manera regular al llarg de la seva vida, alhora que va participar en nombroses exposicions col·lectives.

Per commemorar el vintè aniversari de la seva mort, la família de l'artista va fer recentment una donació de dues obres representatives de la seva evolució artística a l'Ajuntament. Amb motiu de la donació i per recordar la seva figura, l'equip de govern ha decidit atorgar el nom d'August Puig a la Sala de Juntes de l'ajuntament.