La Guàrdia Civil ha descobert un abocador il·legal a Calonge on s'hi guardaven objectes per a la revenda. El Seprona ha denunciat els propietaris dels residus perquè se n'hi van trobar alguns de molt contaminants.

Segons va informar ahir fonts de la Guàrdia Civil, els fets es remunten a quan el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de Girona van tenir coneixement de l'existència d'un important punt d'acumulació de residus il·legal dins el terme municipal de Calonge.

Els agents van començar a investigar la veracitat d'aquestes informacions i el passat dia 1 de maig, van comprovar que en una parcel·la hi havia una gran quantitat de residus de tota mena (matalassos, frigorífics, rentadores o televisors, entre altres).

Davant la descoberta, els agents de la Guàrdia Civil van començar a fer les indagacions necessàries per tal de poder identificar els propietaris de tot el material emmagatzemat en aquest abocador il·legal.

Una vegada identificats els amos del dipòsit, a principis de maig, es va fer una inspecció a la parcel·la en qüestió i els agents van poder constatar que hi havia molts més residus en altres punts. Els suposats propietaris del terreny els van explicar llavors que el solar no era seu sinó que els havia cedit la propietària. Tot i això, van acabar reconeixent que els objectes emmagatzemats sí que eren seus i que els guardaven per després revendre'ls.

Per tot plegat, els agents de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació van aixecar una denúncia per una infracció en matèria de residus segons el Reial Decret 110/2015 sobre residus d'aparells elèctrics i electrònics que han de ser emmagatzemats i gestionats de manera segura, ja que alguns d'ells contenen elements altament contaminants.