El telèfon d'emergències de Catalunya (112) va atendre ahir diumenge una incidència que, darrerament, és cada cop més habitual a les platges d'arreu del territori. El 112 va rebre una trucada a les 21.51 hores alertant que el vent s'havia endut mar endins un inflable amb dues noies alemanyes de 15 anys a l'Estartit.

El pare de les menors va veure com, empès pel vent, l'inflable s'allunyava mar endins i va donar l'avís al 112. Es va alertar els diferents efectius d'emergències (Salvament Marítim, Bombers, Mossos, Policies Locals i Protecció Civil) que van mobilitzar diverses dotacions terrestres, marítimes i aèries (un helicòpter).

En realitat, les dues noies en veure que no podien controlar la trajectòria de l'inflable van deixar-lo anar i van tornar nedant fins al port de l'Estartit. Les menors, però, no van avisar als seus familiars de la seva situació i el dispositiu va seguir actiu.

Finalment, la Policia Local va localitzar les noies passades les 11 de la nit i es va desactivar el dispositiu de recerca.

Protecció Civil demana precaució amb l'ús dels inflables, ja que amb un cop de vent poden desplaçar-se centenars de metres mar endins