L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols exigeix al Departament d'Educació que faci marxa enrere i no suprimeixi una línia de P3 de l'escola Gaziel. Des del consistori asseguren que, tot i que la retallada es va anunciar fa mesos, les xifres han canviat. I és que, segons diuen, amb les matriculacions que s'han fet fora de termini, «la ràtio d'alumnes ha pujat». «Hi ha 205 alumnes de P3. Repartint-los entre els grups concedits, dona una ràtio de més de 22 alumnes per classe», asseguren.

El director dels serveis territorials d'Educació a Girona, Martí Fonalleras, però, explica que va advertir que si les noves matriculacions es cobrien amb les places públiques disponibles abans del començament de curs, la línia no s'obriria.

Superar la ràtio

De totes formes, el regidor d'Educació, Salvador Calabuig, critica que si la ràtio al municipi fos de 22, «com passa a Cassà de la Selva, Calonge o Palafrugell, a Sant Feliu correspondrien deu aules de P3, però aquí la ràtio és de 24 o 25, depenent dels centres».

Per això, reclama el mateix «tracte» que tenen altres poblacions. La petició arriba després que el mes de maig comencessin diverses mobilitzacions, entre les quals una tancada per intentar evitar l'eliminació de la línia. Des de l'AMPA, però, no tenen previstes noves protestes coincidint amb l'inici del curs escolar però contemplen una reunió amb la direcció del centre.

Segons Educació, la línia no s'obre perquè encara queden places disponibles. «No sabem què passarà durant el curs però, en cas que arribessin més nens, estudiaríem què fer», diu Fonalleras.