El govern de Calonge i Sant Antoni presentarà en el proper ple de 26 de setembre una modificació del pressupost d'inversions per atendre actuacions considerades prioritàries. En total es proposa destinar 550.000 euros -de la rehabilitació del castell i del camp de futbol- a la millora de l'accessibilitat de l'edifici del consultori de Calonge -110.000 ?-, la finalització de les obres dels vestidors del camp de futbol de Sant Antoni -250.000 ?- i la millora dels equipaments del Parc de Sant Julià de Lòria -190.000 ?.

Segons el consistori, l'increment que suposa les inversions en aquests tres projectes es reduirà de les obres de rehabilitació del castell, a les quals enguany es destinaven 400.000 ?. La resta de l'import fins arribar a 550.000 ? de la modificació d'inversions són 150.000 ? que ja estaven previstos per finalitzar les obres dels vestidors del camp de futbol de Sant Antoni.

Pel que fa a la rehabilitació del castell de Calonge, explica l'equip de govern, el projecte es desenvoluparà un cop s'hagin definit de manera detallada els usos i activitats previstos, així com el model de gestió de l'equipament.

Equip de govern

L'objectiu és adequar l'última fase de reforma d'aquest monument als usos posteriors, per poder preveure les necessitats tècniques i de funcionament de cadascun dels espais i del conjunt de l'edifici. A més, apunten, els terminis de plantejament del model d'ús i funcionament del castell i la redacció del projecte executiu no permeten que aquesta inversió es pugui contractar durant aquest any, ja que la normativa ens obliga a tenir iniciats els procediments de licitació de l'obra abans del 31 de desembre d'aquest any.

L'equip de govern del municipi està format per ERC, Avancem i Republicans de Calonge amb el suport puntual de la CUP; i a l'oposició, JxCat, PSC i PP.