03 de novembre de 2019
03.11.2019
Diari de Girona

Convoquen una protesta a Lloret contra la pujada dels impostos

L'acte s'ha difós per xarxes socials i serà dilluns al migdia a la plaça de l'Ajuntament

03.11.2019 | 00:46
Convoquen una protesta a Lloret contra la pujada dels impostos

Un grup de ciutadans ha convocat una protesta contra l'augment dels impostos aprovats en el darrer ple. La convocatòria s'ha fet a través de les xarxes socials per protestar contra l'incompliment del programa electoral de Junts per Catalunya (JxCat), que especificava: «Mantindrem una bona gestió econòmica i no incrementarem els impostos municipals». Molestos per aquests fets, els ciutadans han fet una crida per concentrar-se aquest dilluns a les 12 del migdia a la plaça de l'Ajuntament.

Les protestes ciutadanes contra l'augment dels impostos s'han multiplicat després que a Olot l'equip de govern es veiés obligat a rectificar i desfer l'augment de taxes que s'havia aprovat per pal·liar la mobilització ciutadana que es va generar. A la capital de la Selva, un moviment ciutadà també està recollint signatures per intentar retirar l'augment d'impostos.


Les taxes que pugen a Lloret

El ple celebrat a principis de setmana va aprovar –amb els vots de JxCat i PSC– l'augment de cinc impostos municipals de cara al 2020. L'equip de govern va aprovar l'increment de l'IBI un 3%, juntament amb l'impost d'activitats econòmiques (IAE), que s'ajusta entre un 2 i 3% més, després d'un estudi comparatiu amb altres municipis gironins.

Els altres impostos pugen menys: el de construcció ho fa un 0,5%; el de circulació s'incrementa en funció de la potència i del vehicle, del 0,9 fins al 2,8%; i la plusvàlua augmenta un 0,2%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook