El ple de l'Ajuntament de Begur ha aprovat aquest dimarts en sessió extraordinària els pressupostos de 10.430.600 euros per a l'any 2020. Els comptes van ser aprovats inicialment amb set vots a favor de l'equip de govern -Junts per Catalunya (JxCat), TotsxBegur (TxB), +Begur i Esclanyà (+BiE)- i quatre abstencions dels grups municipals d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i del Partit Socialista de Catalunya (PSC).

En aquest sentit, el capítol d'inversions per al curs vinent serà de 630.000 euros. Segons el document, entre les inversions principals hi ha l'habilitació de franges perimetrals contra incendis a les urbanitzacions -amb 300.000 euros-, l'execució de la segona fase del desplegament de la xarxa de fibra òptica a Begur i Esclanyà - amb 25.000 euros- i la millora de les oficines municipals -amb 90.000 euros.

Menys inversió i valoració

Segons l'equip de govern, la partida d'ingressos presenta una lleugera disminució respecte a cursos anteriors a conseqüència, principalment, de la moratòria urbanística a la Costa Brava decretada per la Comissió d'Urbanisme de Girona, ja que «implica la suspensió de tramitació de projectes urbanístics i la concessió de llicències d'obra nova a tots els sòls urbans i urbanitzables sense edificar situats a la Costa Brava». En paraules del regidor d'Hisenda, Pere Feliu, es tracta d'uns pressupostos de «màxim rigor, prudència i estabilitat pressupostària».