23 de novembre de 2019
23.11.2019
Diari de Girona

Mor Joan Aliu, exregidor de comerç i llibreter de Palafrugell

Propietari de la històrica llibreria Mediterrània, un local que va impulsar el debat polític i social del municipi

23.11.2019 | 00:16
Joan Aliu, en una imatge d'arxiu.

L'antic propietari de la llibreria Mediterrània de Palafrugell, Joan Aliu (1950), va morir ahir a causa d'un infart a l'edat de 69 anys, segons va avançar Ràdio Capital. Aliu va dedicar la seva vida a la llibreria i a l'activisme social, tot i que també era guionista, dibuixant i autor de diverses publicacions. De fet, el negoci d'Aliu va ser notícia fa poc quan va anunciar el tancament de la històrica llibreria per manca de relleu. Afortunadament, el passat 9 de novembre es va conèixer que els propietaris de la llibreria Vitel·la de l'Escala mantindran el negoci, que reobrirà les portes el març vinent.

L'actual alcalde del municipi, Josep Piferrer, va destacar que «és una gran pèrdua pel municipi». Segons Piferrer, Aliu va ser un dels impulsors de la vida política de Palafrugell: «Era un gran defensor que tothom havia de participar en política i va fer el pas endavant amb Entesa el 2003».

De la mà de Lluís Medir, Aliu va ser regidor de Promoció econòmica i posteriorment de Turisme i Ensenyament. Piferrer va subratllar que Aliu era un «dinamitzador» de la vida social del poble i que la llibreria Mediterrània es va convertir en el centre de debat i tertúlia política i social del municipi. Finalment, Juli Fernàndez, líder del PSC al municipi, va assenyalar que «va fer un gran esforç pel poble i per mantenir la llibreria oberta fins al final, s'estimava molt Palafrugell».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook