La nova biblioteca Baldiri i Reixac de Santa Cristina d'Aro després que el ple aprovés ahir, de manera definitiva, el projecte executiu. Segons va explicar l'alcaldessa, Lourdes Fuentes (ERC), aquesta és una obra «molt esperada» pel municipi, ja que la biblioteca actual és «molt maca» però molt antiga i caldria adaptar-la a la normativa vigent. «Hem demanat una subvenció a la Generalitat i una altra a la Diputació de Girona, i si ens les concedeixen, podríem començar a construir a finals d'any», va avançar Fuentes, qui va afegir que els treballs s'allargarien uns dos anys. «Ens agradaria tenir-la enllestida abans d'acabar aquest mandat», va remarcar l'alcaldessa.

La construcció d'aquest nou equipament a la zona de la Teulera va ser la proposta més votada pels veïns i veïnes de la localitat en els pressupostos participatius de l'any 2016. Aquell mateix any, l'alcalde, Xavier Sala (ERC), ja va encarregar un avantprojecte a cinc empreses per decidir quina perspectiva donaven al nou equipament municipal. Les cinc propostes van ser valorades per una comissió tècnica formada per responsables de biblioteques de la Diputació de Girona i de la Generalitat, com també de l'Institut Català d'Energia. L'estudi guanyador va ser el que va presentar l'empresa Feu i Godoy Arquitectes.

Per això, a principis del mes d'abril de l'any 2018, la junta de govern va adjudicar a aquesta empresa la redacció del projecte bàsic, projecte executiu, projecte immobiliari, estudi de seguretat i direcció d'obres de la construcció de la nova biblioteca del municipi per un import de 129.773 euros.

Dos mesos després, el ple municipal ja va aprovar per unanimitat el projecte bàsic que contemplava un pressupost d'execució per contracte d'1.780.000 euros. Segons el projecte, la nova biblioteca serà un edifici diàfan d'uns 1.000 metres quadrats, amb zones de patis de més de 300 metres quadrats, que s'aixecarà en una parcel·la situada entre els carrers Pere Geronès i Joan Casas i Arxer, a la zona de la Teulera, a tocar el nucli antic. La nova biblioteca substituirà l'actual, que es troba en un edifici antic que havia estat el primer ajuntament, a la part alta del nucli antic. Segons la memòria d'adjudicació, aquest equipament es troba lluny del centre del municipi, té manca d'espais i greus problemes d'accessibilitat.

Tercera pròrroga

D'altra banda, en el ple d'ahir també es va aprovar la tercera pròrroga del contracte per a la gestió del servei públic municipal de recollida de residus sòlids urbans, recollida selectiva de residus i neteja viària del municipi a l'empresa GBI Serveis SAU. Aquest contracte va ser adjudicat el 2010 per un termini de vuit anys i possibilitat de quatre pròrrogues.