19 de juliol de 2020
19.07.2020
Diari de Girona

SOS Costa Brava entrega un miler de firmes contra el projecte de Bellafosca

19.07.2020 | 00:15
SOS Costa Brava entrega un miler de firmes contra el projecte de Bellafosca

La lluita de SOS Costa Brava per evitar la construcció de dotze xalets i dos edificis d'apartaments a l'antiga ubicació de l'hotel Bellafosca de Palamós fa un pas més. L'entitat ja s'ha queixat reiteradament de l'actitud de l'Ajuntament en relació amb aquest projecte urbanístic. La més evident és la denúncia pública de SOS Costa Brava cap a l'equip de govern municipal, a qui acusa d'haver aprofitat el confinament per tirar endavant projectes com aquest, o el del camí de ronda. Aquesta vegada, però, els ecologistes han apostat per entregar una recollida de firmes per part dels veïns contraris a l'edificació.

En total, han recollit un miler de signatures, de les quals 700 de forma telemàtica, i les han entregat a l'Ajuntament per tal que reconsideri el projecte, que qualifiquen com una «aberració urbanística». La portaveu de Salvem la Pineda d'en Gori i membre de SOS Costa Brava, Zeta Figa, adverteix que es tracta de la darrera pineda de la fosca que queda arran de mar. Figa assenyala que si finalment el projecte tira endavant, la popular platja palamosina quedarà «tancada» per les edificacions. «Aquesta pineda és l'únic pulmó que queda, és per on respira, i l'Ajuntament s'ho vol carregar», lamenta.

I és que des de SOS Costa Brava consideren que el consistori baix-empordanès respon als interessos dels promotors. «Ningú vol això, perquè ningú necessita això», remarca la portaveu de l'entitat i recorda que aquesta zona «està plena d'apartaments buits».

Però el planejament de Bellafosca no és l'única queixa que tenen les entitats ecologistes. I és que el camí de ronda és «un altre despropòsit» del consistori a criteri seu. Figa reconeix que volen que s'arregli aquesta via que molts veïns i turistes fan servir, però diu que el projecte de remodelació és «una transformació radical i artificial» del camí de ronda.

L'altra batalla que SOS Costa Brava té amb el consistori té a veure amb l'aixecament d'un tercer edifici a la pineda d'en Gori. Cal ressaltar que els dos primers estan immersos en un procés judicial, i des de l'entitat deixen clar que «per poc que puguin» també recorreran el tercer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit