L'Ajuntament de Palafrugell durant els darrers dies. Una tàctica que alguns veïns i banyistes van posar en pràctica per tal de tenir sempre lloc a la sorra davant les restriccions preventives per la covid-19.

La pràctica de «reservar» espai a la sorra es va estendre tant al municipi que l'Ajuntament es va veure obligat a publicar un ban on s'anunciava la retirada de les tovalloles o qualsevol estri de platja que estigués més de mitja hora a la zona de bany sense la persona propietària.

Els responsables del control, els agents cívics, són els encarregats d'intervenir i custodiar els objectes per al seu posterior retorn. Segons l'Ajuntament, tot el material requisat es va retornar posteriorment als seus propietaris.

Nova normativa

Aquesta normativa que prohibeix «reservar» lloc a la platja va entrar en vigor el 10 d'agost i, segons l'Ajuntament, s'ha aplicat a tots els nuclis costaners de Palafrugell: Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu. D'altra banda, per tal d'informar els banyistes i possibles turistes estrangers, es van col·locar panells informatius a totes les platges.