El ple municipal de l'Ajuntament de Palamós va aprovar dimarts passat els nous convenis de col·laboració establerts amb dues entitats socials del municipi: Creu Roja Palamós i Càritas Interparroquial de Palamós i Sant Joan-Càritas Diocesana de Girona.

A la Creu Roja, el consistori hi aporta 36.000 euros, que es destinaran bàsicament a activitats de caràcter social, situacions d'emergència o en activacions de plans de protecció civil. Respecte a l'acord de col·laboració aprovat amb Càritas hi destina fins a 56.000 euros a la gestió que aquesta entitat fa de l'Espai de Distribució d'Aliments de Palamós (EDAP) «Albert Castejón i Alonso»; i al Servei d'Atenció Bàsica Immediata (SABI).

Segons va informar el consistori, enguany s'ha augmentat l'aportació econòmica d'aquest conveni amb l'objectiu de poder fer front a les necessitats que la crisi de la covid-19 ha suposat.

El ple municipal també va ratificar la pròrroga del conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, signat el 2019 i per a quatre anys, per a la gestió dels Serveis Socials de Palamós i amb una aportació de 405.000 euros.

El document també inclou l'aportació econòmica de 45.000 euros per al Centre Obert, i de fins a 80.000 euros destinats a ajudes d'urgència.