Concentració, ahir al matí, per evitar que continuïn les obres del camí de ronda de Palamós. Diverses persones es van congregar a les set del matí al final de la pineda d'en Gori amb la intenció d'aturar unes màquines que al final no van arribar. Des de la plataforma ecologista Salvem la Pineda d'en Gori van explicar que estava previst que ahir es reprenguessin els treballs des d'aquest punt fins a la platja del Castell i volien evitar-ho. La seva portaveu, Zeta Figa, va considerar que les màquines no hi havien anat en saber que s'hi havien concentrat i va reclamar que s'aturin els treballs previstos. L'entitat denuncia que l'Ajuntament vol «reurbanitzar» aquest paratge natural amb formigó sense adaptar-se ni respectar el paisatge.

El primer tram del camí fins al cap Gros ja s'ha executat i els ecologistes volen evitar que els treballs continuïn al tram que va des de la pineda d'en Gori fins a la platja del Castell. «Hem vist la intervenció que s'ha fet a cap Gros i estem molt espantats pel que ve perquè volen posar-hi formigó i fer miradors», va assenyalar Figa.

Una «intervenció agressiva»

Els ecologistes critiquen que es faci una actuació d'aquestes característiques en un espai que compta amb un Bé Cultural d'Interès Nacional -la cala s'Alguer- i diuen que, tot i que s'han atès algunes de les seves al·legacions i s'han reduït algunes pretensions, «l'essència del projecte és la mateixa». «Una cosa seria que arreglessin el camí i l'altra la intervenció agressiva que pretenen fer», afegeix Figa.

En el moment de presentar les al·legacions, Salvem la Pineda d'en Gori va denunciar el seu «fort impacte paisatgístic» i va considerar que la proposta era «exagerada i innecessària», ja que «no respon a cap necessitat manifestada pels ciutadans del municipi». A més, també van alertar del «fort impacte» que pot tenir en el litoral palamosí.