L'Ajuntament de Cruïlles ha anunciat que el proper mes de gener s'activarà la xarxa de fibra òptica als quatre principals nuclis del municipi: Cruïlles, Monells, Sant Sadurní de l'Heura i Puigventós. Malgrat que la instal·lació d'aquesta tecnologia ha patit un retard a causa de la pandèmia de la covid-19, finalment l'empresa osonenca Goufone, que serà la responsable d'implementar el desplegament, a partir d'aquest hivern les llars i els comerços ja podran començar a contractar el servei.

«El projecte de desplegament amb l'empresa va arrencar el març passat, però el procés es va veure interromput a causa de la covid-19 i el confinament, i això va fer que es demorés més del previst inicialment», ha explicat l'alcalde, Dani Encinas, que comenta que fa dos mesos que es va reprendre l'actuació. L'arribada de la fibra òptica als quatre nuclis es fa a través de xarxes de connexió ja establertes i més properes als nuclis. És per això que, per la seva proximitat a la Bisbal, s'ha començat a fer la instal·lació de la fibra òptica al veïnat del Puigventós: «L'objectiu és que el servei arribi a tot el municipi, incloent els nuclis disseminats», assenyala Encinas.

Segons ha informat l'Ajuntament, els treballs realitzats per la companyia permetran disposar d'aquesta connexió avançada, assegurant així una xarxa que suporta els augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada a mesura que els serveis i aplicacions ho requereixin. «La fibra òptica era una aposta necessària en aquests moments en els quals la digitalització i el teletreball han passat de ser una opció a convertir-se en una necessitat», ha argumentat l'alcalde.

El juny del 2019, el consistori va iniciar els contactes amb diverses operadores estatals pel possible desplegament de la xarxa de fibra òptica al municipi. A finals d'any es va informar de la inviabilitat del desplegament municipal per part de les principals empreses de telefonia i, a partir d'aquí, l'Ajuntament va endegar una nova cerca d'empreses. Finalment, la responsabilitat ha caigut en Goufone.