L'incendi del Montgrí ja ha destrossat 91 hectàrees.

Amb el suport dels mitjans aeri, aquest matí els Bombers intentaran tancar el perímetre a la zona del flanc esquerre, on durant la nit no s'ha pogut accedir.

L'incendi va començar ahir al vespre en una zona pròxima a les Dunes. Per prevenció es van evacuar 135 nens i 15 monitors d'una casa de colònies de Sobrestany i també es va tallar l'accés a a no residents a les urbanitzacions Sobrestany, Torre Vella, Torre Gran i les Dunes.

Fins que va arribar la nit, els mitjans aeris van poder treballar en l'incendi i durant la matinada, els Bombers han treballat amb 62 dotacions terrestres, aprofitant al màxim la baixada de la temperatura, l’increment de les humitats relatives i la pèrdua d’intensitat del vent que bufava a la zona.

Han treballat de manera intensiva per assegurar el màxim de perímetre abans no es fes de dia i tornin a pujar les temperatures. Avui divendres es preveu el pic d’aquesta nova onada de calor, amb la qual el risc d’incendi forestal es tornarà a accentuar.

Treball al flanc esquerre

D’aquesta manera, i al llarg de la nit, els Bombers han aconseguit tancar gairebé tot el perímetre de l’incendi excepte en un punt del flanc esquerre, amb tot de barrancs entre dues cingleres, molt inaccessible per terra. Ara, a primera hora del matí, s'han reincorporat en les tasques els mitjans aeris.

Segons dades actualitzades aquest matí per part del Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha cremat unes 91 hectàrees de vegetació forestal dins el perímetre del Parc Natural del Montgrí.

Es tracta d’un incendi topogràfic; és a dir, vegetació en superfície amb episodis puntuals d’antorxeig (foc a les parts altes dels arbres).

Protecció Civil de la Generalitat va posar, ahir al matí, en prealerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT davant l’elevat risc d’incendis previst per ahir dijous i avui divendres.

Segon incendi important de l'estiu

Avui fa una setmana es va declarar l'incendi del Cap de Creus, que va tenir la zona amb l'ai al cor fins dilluns.

Aquest foc va arribar a cremar més de 400 hectàrees, sobretot del parc natural i del municipi del Port de la Selva.

Un incendi que va començar arran d'una burilla que algú va llançar a peu de la carretera que uneix el Port de la Selva amb Llançà i que ràpidament va agafar velocitat i va ser devastador per la zona.

Amb el del Montgrí, ja són dos els incendis importants de l'estiu a Girona. Que han superat el centenar d'hectàrees.