Alerta per altes temperatures demà a l'Empordà amb màximes que poden superar els 40 ºC.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat l'avís per temperatura extrema emès ahir amb aquestes noves dades.

Les zones de l'interior de l'Alt i Baix Empordà són les que tindran demà el pic més alt de calor.

A la resta de la província els valors podran ser de més de 38ºC, com ja avançava ahir el Meteocat.

Aquestes altes temperatures també han comportat restriccions en algunes zones com les Gavarres i Cadiretes. On està prohibit l'accés fins almenys demà.

El risc d'incendi forestal és molt elevat i és imprescindible extremar les precaucions. De fet, hi ha 31 municipis de les comarques gironines a més, que es troben en el nivell 3 del Pla Alfa.

Des del Servei Català de Trànsit davant d'aquesta situació de ric d'incendi recorden què pot suposar llançar una burilla al medi mentre es condueix. A banda de perdre 4 punts del carnet i una sanció de 200 euros, recorden que es pot provocar un incendi. Com va passar amb el del Cap de Crus.

Les temperatures avui ja es troben elevades, de fet, la xafogor és la tònica en moltes poblacions i remullar-se si es pot és una de les millors solucions.

A dos quarts de dues de la tarda, les temperatures màximes més destacades ja superen els 33 graus en molts punts. A Girona ciutat però ja hi ha una màxima de 36,2 graus o a punts de la Selva com Santa Coloma, 35,7.