La Policia Nacional ha desmantellat tres cultius de marihuana amb 1.600 plantes en una nau de Palamós.

Els agents busquen els responsables d'aquestes plantacions que estaven a ple rendiment. El frau elèctric de les plantacions supera els 20.000 euros 

Els fets es van desencadenar el matí del 10 d'agost quan es va portar a terme l'operació policial en una nau industrial de Palamós. Va mobilitzar investigadors de les Brigades Provincials de Policia Judicial de Girona, Barcelona i Ciudad Real, així com a efectius de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) de Barcelona.

Les indagacions, però van començar el passat mes de juliol, quan investigadors especialitzats en la lluita contra el narcotràfic van rebre informacions sobre una nau industrial en la qual podien estar realitzant activitats relacionades amb el tràfic de substàncies il·lícites.

Perill de tenir la llum punxada

Després d'establir els dispositius policials corresponents, van poder comprovar que, efectivament, la nau s'utilitzava pel cultiu de marihuana i que a més, la plantació s'alimentava de forma fraudulenta, ja que la llum estava punxada i enganxada a l'escomesa general de la llum. La policia calcula que el frau elèctric derivat del funcionament del cultiu puja a més de 20.000 euros.

La Policia Nacional recorda que aquest tipus d'instal·lacions elèctriques són un perill potencial, no només pels talls de llum que pot haver-hi per les sobrecàrregues de la xarxa, sinó per l'elevat risc d'incendi que poden afectar els habitatges o la vegetació propera, agreujat per la calor de l'estiu.

En el moment de l'entrada, acordada pel Jutjat d'Instrucció de la Bisbal d'Empordà, els agents van desmantellar tres plantacions ubicades a la nau, que comprenien les diferents fases que comporta la producció, des de la seva plantació i recol·lecta fins a l'envasament i la seva posterior distribució. En total, els agents del CNP van comissar un total de 1.597 plantes de marihuana.

Tot i el desmantellament de les plantacions, no es va trobar a ningú a la nau i per això, la Policia Nacional continua amb les indagacions per localitzar i detenir els membres de l'organització.