Expulsen al Marroc dos delinqüents multireincidents que creaven alarma a Palafrugell

Ambdós estaven de forma irregular a Espanya, vivien en uns pisos ocupats i acumulaven més d'una vintena de detencions · La Policia Nacional els va detenir i van ingressar en un CIE abans de ser enviats al seu país d'origen

Eva Batlle

Eva Batlle

Dos delinqüents multireincidents que creaven alarma a Palafrugell han acabat expulsats al Marroc.

Ambdós estaven de forma irregular a Espanya, vivien en una casa ocupada i acumulaven més d'una vintena de detencions.

La Policia Nacional els ha detingut, ha tramitat els seus expedients d'expulsió. Ambdós, de 31 anys, van ingressar en un CIE abans de ser enviats al seu país d'origen.

El cas va començar quan la Policia Nacional de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols va tenir coneixement que en un bloc de pisos ocupats de Palafrugell -carrer Verges- hi havia uns ciutadans estrangers, alguns d'ells responsables de diferents delictes contra el patrimoni i creaven malestar i inseguretat entre els veïns de la zona.

Vivien en un bloc ocupat amb altres joves procedents del Marroc. El bloc tenia la llum i aigua punxada, l'edifici també acumulava moltes deixalles. I sobretot provocaven molèsties veïnals i alguns disturbis, segons fonts policials.

Després de revisar en les aplicacions informàtiques de la Direcció General de Policia van comprovar que ambdós homes es trobaven en situació irregular a Espanya i consultats els seus antecedents, van poder comprovar com tots dos estaven sent investigats judicialment per diferents delictes contra el patrimoni. Acumulaven més de 20 detencions policials per diversos delictes com ara robatori amb violència i intimidació - telèfons mòbils o diners a joves-, receptació o robatori amb força en diferents localitats de Catalunya. Entre aquestes, havien protagonitzat fets a Palafrugell mateix i a la Bisbal d'Empordà. Ambdós també comptaven ja amb condemnes judicials pels fets i vivien a Palafrugell des de fa uns quatre mesos.

Arran dels fets, els agents van començar a gestionar un procediment preferent d'expulsió. La Subdelegació del Govern a Barcelona va dictar la resolució d'expulsió després de la tramitació dels expedients.

Detinguts a Palafrugell

Amb aquesta resolució, els policies van començar un dispositiu per localitzar els dos ciutadans i poder materialitzar l'ordre d'expulsió. Ambdós van ser localitzats i detinguts al bloc de pisos ocupat de Palafrugell. La Policia Nacional va comptar amb la col·laboració de la Policia Local de Palafrugell per dur a terme aquestes tasques. Un cos policial que juntament amb els Mossos ja havien hagut d'anar a aquest edifici en diverses ocasions per queixes dels veïns. La Policia també va identificar la resta d'ocupants del bloc.

Després d'aquests fets, el Grup Operatiu d'Estrangers va sol·licitar als jutjats ingressar ambdós homes al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona mentre es tramitava tot el procés d'expulsió.

Finalment, van ser expulsats en un vol al Marroc. En aquest van anar acompanyats d'escorta policial de funcionaris de Policia Nacional de Sant Feliu de Guíxols per garantir així que l'expulsió es portés a terme sense incidents. Un d'ells va ser expulsat el dia 27 de febrer i l'altre, el dia 9 de març.