Calonge es queda sense les atraccions per manca d’entesa amb els firaires

El desacord pel preu, que segons l’Ajuntament era d’un euro per metre quadrat al dia, impedeix que hi hagi fires

Imatge d'arxiu d'una activitat de Festa Major a Calonge.

Imatge d'arxiu d'una activitat de Festa Major a Calonge. / ANIOL RESCLOSA

Redacció

A Calonge i Sant Antoni és temps de Festa Major. Enguany, però, no hi haurà atraccions que acompanyin la celebració. L’Ajuntament ha hagut d’anul·lar les fires infantils i juvenils previstes al passeig d’Hivern per una manca d’acord amb els firaires. Segons fonts municipals, l’Ajuntament havia pactat un preu d’un euro al dia per metre quadrat d’ocupació per tal que aquests poguessin ubicar els seus negocis al passeig, malgrat tot, no hi va haver entesa i fa una setmana aquests van comunicar que no els sortia a compte instal·lar-se a Calonge. Fet que ahir es va fer finalment públic amb el comunicat a les xarxes socials de l’anul·lació de les atraccions.

Fonts de l’oposició puntualitzen que un dels motius que ha impedit l’arribada dels firaires és la descentralització de les activitats, que anteriorment quedaven concentrades al pavelló. «Ara s’ha quedat dividit. Abans feien actuacions musicals al pavelló i ara moltes són al Castell. Els firaires es queden prop del pavelló amb un públic de música tecno, que no gasta i ja no pugen a les atraccions...», explica la regidora d’ERC a l’oposició, Carme Viñas

La Festa Major va començar dijous i s’allargarà fins diumenge i compta amb un ventall d’activitats per a tots els públics: concerts, cercaviles, castell de focs artificials, actuacions musicals en petit comitè, actuacions de teatre i exposicions.