Mor un home de 65 anys ofegat a la platja de l'Estartit

Es tracta de la tercera víctima mortal aquest cap de setmana a les platges gironines

la platja d'Estartit, en una foto d'arxiu.

la platja d'Estartit, en una foto d'arxiu. / aniol resclosa

Redacció

Un home de 65 anys ha mort ofegat aquest diumenge al matí mentre es banyava a la platja d'Estartit, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

L'avís al telèfon d'emergències 112 s'ha rebut a les 13.30 hores per part del servei de socorrisme de la platja, indicant que havien tret de l'aigua un home inconscient i que es trobava a la sorra. Un cop allà, els socorristes li han començat a fer les maniobres de reanimació fins a l'arribada del SEM.

El Sistema d'Emergències Mèdiques SEM ha mobilitzat fins al lloc una ambulància i un helicòpter, que han seguit amb la reanimació cardiopulmonar sense èxit. Els Mossos d'Esquadra s'hi han desplaçat amb una patrulla, i la Guardia Civil també s'ha desplaçat a la zona i serà qui s'encarregarà de les diligències.

En el moment de l'incident hi havia servei de socorrisme a la platja i onejava la bandera groga per estat de la mar.  És la quarta víctima mortal d'aquest cap de setmana a les platges catalanes després que dissabte hagin mort ofegades tres persones més: dues a l'Alt Empordà i una al Tarragonès. I la desena víctima mortal en el període de campanya estival (15 de juny a 15 de setembre).

Crida a extremar les precaucions

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions a les platges, piscines i aigües interiors aquests dies coincidint amb un episodi de temperatures molt altes.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats dins l'aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida.

En el bany, cal tenir presents sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l'aigua i ens posi en risc.