Palamós desestima el recurs dels veïns de la Fosca i aquests acudiran als tribunals

L’Ajuntament ha rebutjat 205 al·legacions presentades en contra d’assumir el 90% dels 3,3 milions d'euros de les obres del segon tram d’urbanització 

Un dels carrers de la Fosca que s'ha d'urbanitzar.

Un dels carrers de la Fosca que s'ha d'urbanitzar. / MARC MARTI FONT

Clara Julià

Clara Julià

L’Ajuntament de Palamós va desestimar la setmana passada les 205 al·legacions que els veïns de la Fosca havien presentat contra el segon tram del projecte d’adequació de la urbanització. Els veïns estan disconformes amb el fet d’haver de carregar amb un 90% d’aquestes quotes, que sumen en total 3,3 milions d’euros.

Els recursos es van rebutjar amb els vots de l’equip de govern format per ERC i el PSC. Van votar contra la proposta els grups de Som-hi per Palamós i Sant Joan, Junts per Catalunya i la CUP. Això va provocar un empat a 8 en la votació. L’absència de la regidora de VOX, Cristina Ruz, que està de baixa mèdica, va fer que la igualada s’hagués de desfer amb el vot de qualitat de l’alcalde, el republicà Lluís Puig. De manera que la proposta finalment va prosperar.

Decebuts amb el govern

L’advocat que representa prop de dos centenars de veïns de la Fosca, Carles Ribas, exposa la seva decepció amb el nou equip de govern: «ERC ja ens havia dit que no acceptaven cap mena d’al·legacions. El que ens ha deixat ‘descol·locats’ és l’actitud del PSC que anteriorment havia votat en contra i ara han canviat d’opinió i donen suport a ERC. Això va permetre, amb el vot de qualitat de l’alcalde, tirar endavant la desestimació dels recursos. Els meus clients ja han manifestat que seguirem, això acabarà als tribunals perquè continuem considerant que això està fora de lloc. Això ho hauria de pagar l’Ajuntament. Defensarem aquesta postura al contenciós administratiu i esperem que hi hagi una reducció directa (que es redueixi el percentatge a pagar) o indirecta (que l’Ajuntament assumeixi més despeses i indirectament es redueixi el cost)». 

El lletrat subratlla que ara mateix hi ha veïns que tindrien una gran afectació econòmica: «Hi ha veïns que potser en el seu moment van poder adquirir un habitatge però que ara han de pagar 30.000 euros. Hi ha el cas concret d’una veïna que cobra una pensió de 900 euros i no s’ho pot permetre. Això condemnarà a aquests veïns a malvendre o especular al fet que hi vinguin terceres persones i s’acabarà perdent l’estiueig que hi ha hagut durant les últimes dècades».

Deduïdes diverses càrregues imputables al municipi, l’import definitiu que han d’assumir els veïns de la Fosca és de 3’3 milions d’euros, un 90% del total. La resta del cost el paga l’Ajuntament de Palamós. El càlcul de què li toca a cada propietari, que disposarà d’un termini de 5 anys per fraccionar el pagament, es fa d’acord amb els metres lineals de façana i al sostre edificable.

Subscriu-te per seguir llegint