L’Ajuntament de Palamós preveu licitar el nou contracte de residus a principis de 2024

La regidora de Medi Ambient no descarta que hi hagi una pròrroga del servei actual de recollida 

Uns contenidors al carrer Puigpedró de Palamós.

Uns contenidors al carrer Puigpedró de Palamós. / DdG

DdG

L’Ajuntament de Palamós preveu que amb l’inici del 2024 surti a concurs públic el futur nou contracte de recollida d’escombraries i neteja viària del municipi. L’equip de govern, segons va avançar a l’emissora municipal Ràdio Palamós, indica que aquest és un procediment «complex» que s’allargarà durant uns mesos. L’objectiu és que en el segon semestre d’aquest any vinent entri en vigor la nova Ordenança de residus, que s’ha aprovat inicialment aquesta setmana passada, i que, en paral·lel, també ho faci el nou contracte. Aquest 2023 l’Ajuntament de Palamós va aprovar una pròrroga d’un any del contracte de recollida de residus i neteja viària que gestiona l’empresa Urbaser. Aquesta pròrroga s’acabarà el 30 d’abril del 2024. Amb els terminis en què es treballa en l’actualitat no sembla que el contracte nou pugui haver passat tots els tràmits quan arribi aquesta data. 

La regidora republicana de Medi Ambient, Maria Puig, exposa que «la pròrroga dependrà del procés propi de la licitació. El que sí ens agradaria és actualitzar algunes coses, com per exemple, tenir maquinària més eficient per poder aplicar millores en tot aquest any que és ple de canvis». 

A partir que es resolgui el concurs públic, l’empresa adjudicatària del contracte de residus tindrà un termini de mig any per, de manera progressiva, posar en marxa el servei. Aquest tindrà un punt d’inflexió essencial que és la implantació del sistema de recollida porta a porta, que també es farà de manera progressiva i per barris, amb l’objectiu que estigui plenament en servei a tot el municipi l’estiu de 2025.

Palamós vol reduir les 7 tones de fracció resta que recull a l’any, i a la vegada, augmentar significativament el percentatge de recollida selectiva al municipi, el qual per a l’any 2030 ha de ser d’un 60%, tal com exigeixen les normatives europees.