Un gos deslligat ataca una nena en un parc de Calonge i la justícia arxiva el cas

El propietari del gos no va fer res per aturar l'atac i, a més, va intentar marxar del lloc dels fets, segons ha narrat la mare de la víctima a RAC1

El parc de l'Àvia Jovita, lloc on van passar els fets, en una imatge d'arxiu.

El parc de l'Àvia Jovita, lloc on van passar els fets, en una imatge d'arxiu. / Google Maps

Redacció

Una veïna de Calonge, la Raquel, ha denunciat que un gos deslligat va atacar i mossegar la seva filla menor d'edat en un parc del municipi. Els detalls dels fets els ha narrat aquest dijous al matí al programa radiofònic d'El món a RAC1.

Segons la Raquel, el succés va tenir lloc el passat mes de febrer al parc de la Jovita de Calonge on un gos deslligat va atacar la seva filla Laia mossegant-li la cama i la cara. Mare i pare van abraonar-se damunt del gos per intentar protegir la seva filla i separar-la de l'animal. D'altra banda, l'amo del gos va restar impassible davant dels fets i, fins i tot, va intentar marxar.

Per tal d'evitar la fugida del propietari del gos, els pares de la nena van retenir el noi, van trucar a la Policia Local de Calonge i, posteriorment, van dur la Laia a un centre hospitalari.

Tot i que van denunciar els fets per la via penal, la justícia va arxivar el cas. Els pares de la víctima creuen que faltaven proves -com per exemple, la prova forense per avaluar les lesions- i va prevaldre la presumpció d'innocència.

El programa de RAC1 també ha invitat l'advocada experta en dret animal Cristina Bécares a dir-hi la seva sobre el cas. La lletrada ha recomanat a la família que utilitzi la via administrativa o civil per denunciar els fets.