L’exposició “Art i mite. Els déus del Prado” aplega una selecció d’obres acurada que formen part de les col·leccions del Museu Nacional del Prado. A través de pintures, escultures i medalles –datades entre el segle I aC i el final del segle XVIII– s’ofereix una mirada àmplia sobre la mitologia clàssica i la seva representació al llarg de la història de l’art.

Es tracta d’una exposició diacrònica, que ofereix alhora diferents representacions d’un déu o un mite tenint en compte un criteri iconogràfic, i no qüestions formals o cronològiques. Així es pot apreciar al mateix temps la riquesa iconogràfica, geogràfica i cronològica de les col·leccions del Museu del Prado, on aquest tipus d’obres s’exhibeix tradicionalment d’acord amb criteris en els quals preval l’organització basada en escoles i períodes artístics.

Així mateix, la mostra inclou diversos elements que contraposen el discurs clàssic de les peces exhibides amb la contemporaneïtat dels mites al segle XXI. Una reflexió a l’entorn de com han sobreviscut els mites clàssics en la cultura contemporània i com aquests mites narren les idees actuals sobre l’amor, la bellesa, la natura, el destí, la masculinitat o la feminitat.

UN PASSEIG PER L’OLIMP

L’exposició s’organitza en vuit seccions temàtiques. A “Una història per explicar”, s’analitzen les fonts literàries principals que narren els mites grecs. “Els déus de l’Olimp” presenta els protagonistes d’aquests mites, mentre que “Esperits lliures” se centra en altres personatges secundaris. “Amor, desig i passió” reflexiona sobre la importància de l’amor i el desig com a generadors de relacions humanes i origen d’esdeveniments imprevisibles i transcendentals.

Art i Mite. Els déus del Prado

Art i Mite. Els déus del Prado

“Faltes i càstigs” adverteix de les conseqüències fatals d’oposar-se als desigs divins. “Metamorfosis divines i humanes” analitza les transformacions físiques que es produeixen en varis d’aquests mites. “Herois” està dedicada als fills dels déus. Per últim, “La guerra de Troia” parla de la contesa en què déus i homes van combatre junts.

HORARI: DE DILLUNS A DIVENDRES, DE 10 A 14 I DE 17 A 20H. DISSABTES, D'11 A 14 I DE 17 A 20H. DIUMENGES I FESTIUS, D’11 A 14 H.

Més informació i reserves.