El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha reclamat responsabilitat al PP i a la resta de partits per abordar el fenomen de la immigració per no posar en perill la cohesió del país i la màxima i un dels objectius 'fundacionals del catalanisme polític: ser un sol poble'. En un apunt al seu bloc d'internet titulat 'Immigració: demagògia o política?', Carod ha demanat un front català a Madrid per defensar el fons d'immigració que el govern espanyol ha retallat. 'Abordar el tema de la immigració des de gestos polítics mancats absolutament d\u0092eficàcia pot portar rèdits electorals immediats, però no resol cap situació', ha dit Carod davant la polèmica pels díptics xenòfobs del PPC de Badalona.

Carod ha alertat que 'les foguerades mediàtiques passen, mentre els prejudicis s'instal·len' i posen en risc la cohesió del país. Pel vicepresident del Govern, que la població catalana s'hagi incrementat en més d'un milió de persones els últims anys està posant a prova la qualitat del teixit social català. Veu 'prou important, sensible i determinant' pel futur de Catalunya el debat de la immigració com per abordar-lo amb 'rigor, transparència i responsabilitat'.

'Als polítics els correspon aconseguir que el diàleg social sobre aquest tema sigui possible i constructiu, i no estèril i demagògic', ha alertat Carod, que ha afegit que al 'repte necessari' del reforçament de les polítiques socials davant l'increment de població s'hi afegeixen les dificultats derivades de la crisi. 'D\u0092aquesta situació ens en sortirem tots junts, no uns contra els altres. Les propostes xenòfobes bloquegen els avenços socials amb enfrontaments estèrils, paralitzants del progrés del País', ha avisat. Ha demanat que s'actuï amb 'responsabilitat' i es construeixi una 'unitat catalana' al Congrés per evitar la retallada del fons d'immigració estatal.