L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va donar ahir per "acabada" la polèmica sobre les primàries i va assegurar que se sent "reforçat" després d'aquest procés i "dipositari de la confiança de la direcció" del PSC, encapçalada per José Montilla, de cara a les municipals del 22 de maig.

Hereu es va reunir a soles amb Montilla abans de l'executiva socialista i, en la roda de premsa posterior a la trobada de la direcció del PSC, va deixar clar que havia notat un "canvi" en l'actitud de la cúpula del partit.

El candidat del PSC a la reelecció va precisar que havia intervingut davant els seus companys per "exigir" que el partit en ple li donés suport en el seu repte de revalidar l'alcaldia, i que no havia "retret res en absolut" a la direcció, en al·lusió a les reticències de la cúpula a avalar que ell fos el candidat per Barcelona.

Hereu va comentar que l'executiva del PSC havia transcorregut en un clima d'unitat i que no s'havia produït "cap" intervenció crítica amb les primàries a les quals van concórrer ell i l'exconsellera Montserrat Tura.

Encara que no va donar molts detalls de la seva reunió amb Montilla, més enllà d'apuntar que tots dos sempre parlen amb "claredat", Hereu va aclarir que s'havia sentit abonat per l'executiva.

Durant la reunió, tant ell com Montserrat Tura van valorar "positivament" el procés de primàries, i l'alcalde va agrair el pas "valent" que va fer l'exconsellera en decidir competir per la candidatura socialista, va afirmar Hereu.

Amb ànim de girar full a la polèmica que va envoltar a les primàries, va insistir que aquells debats "s'han acabat" i que ara l'important és "sumar" per vèncer en les municipals, i que en aquest sentit s'havia pronunciat tot el partit.

Congrés socialista

D'una altra banda, l'alcalde de Barcelona no va aclarir quin paper pensa jugar al congrés del PSC d'aquesta tardor. A la pregunta de si aspirava a ser primer secretari del partit, va comentar simplement que està centrat en la batalla per revalidar l'alcaldia, que és la seva "ambició", i que no vol "especular" sobre el futur.

Tot i així, va assegurar que la seva presència a l'acte que la setmana passada va convocar la plataforma del PSC Nou Cicle, que lidera Raimon Obiols, no vol dir que subscrigui al complet les "interessants" tesis d'aquest col·lectiu.

Preguntat per si acceptaria un pacte amb Xavier Trias per governar, va apuntar que ell aspira a liderar un projecte de "progrés" per a Barcelona i va suggerir que si no havia pactat en aquest mandat amb Trias tampoc s'ho plantejava ara.