10 de juny de 2011
10.06.2011
Plaça de Catalunya

Els 'indignats' decidiran divendres si continuen acampats

Uns creuen que ha arribat el moment d'aixecar l'acampada i d'altres que, sense acampada, les protestes perdran força

09.06.2011 | 10:57
El proper divendres tindran l´oportunitat de decidir si l´acampada continua.

No era a l'ordre del dia i, malgrat els esforços d'alguns dels 'indignats' perquè es votés, l'assemblea d'aquest dimecres ha acabat sense debat entorn a la continuïtat de l'acampada a la Plaça de Catalunya de Barcelona. El moviment del 15-M ha evidenciat discrepàncies entre els que creuen que ja ha arribat el moment d'aixecar l'acampada i els que opinen que, sense acampada, les protestes perdran força. El debat s'incorporarà a l'assemblea del proper divendres, tot i que alguns dels presents opinen que les decisions de l'assemblea ja han començat a no aplicar-se. "Diumenge vam decidir que acabàvem l'acampada nocturna i encara som aquí", ha exclamat un dels participants.

Quatre-centes persones han participat a l'assemblea d'aquest dimecres on, a més de la comunicació de la feina en comissió, únicament s'ha debatut al voltant de les mobilitzacions previstes per als propers dies 14 i 15 de juny davant del Parlament de Catalunya. No s'ha votat, en canvi, sobre la continuïtat de l'acampada. Tot i no estar entre els punts previstos, durant el torn de paraules s'han escoltat diferents opinions al voltant del tema. Des dels convençuts en no abandonar la Plaça de Catalunya pel simbolisme que ha agafat durant les darreres setmanes, als que demanen acabar amb l'acampada per continuar les reivindicacions fora de la plaça. Entre aquests últims ha destacat l'argument de la pèrdua d'assemblearis durant els darrers dies.

Un grup intermedi aposta per continuar amb les activitats diürnes però desmuntar l'acampada a les nits. Una decisió que, creuen, ja va acceptar l'assemblea del passat diumenge, tot i que no s'ha acomplert. Divendres tindran una nova oportunitat per defensar les seves opinions, ja que la decisió sobre si cal seguir o no l'acampada ha estat ajornada fins aquest dia.

Demanen la dimissió de Felip Puig

Des de les diferents comissions s'ha demanat, d'una banda, que les persones que van ser "agredides" pels Mossos d'Esquadra el passat 27 de maig, s'adrecin al jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona per querellar-se contra el conseller d'Interior, Felip Puig, i de l'altra, que les diferents assemblees repartides per Catalunya recullin signatures demanant la seva dimissió.

Mobilitzacions previstes per als dies 14 i 15 de juny

L'únic punt de debat de l'assemblea d'aquest dimecres ha acabat amb la decisió de comunicar a les autoritats l'itinerari que seguirà la manifestació convocada per al proper dimecres 15 de juny. Una mobilització que començarà a la Plaça de Catalunya i arribarà a l'edifici del Parlament després de passar per la Plaça d'Urquinaona i la Via Laietana. A més, per al 14 de juny hi ha prevista una acampada al Parc de la Ciutadella. Totes dues mobilitzacions s'encaminen a protestar pels pressupostos que presentarà el Govern en seu parlamentària i que, precisament, tenen previst el debat de totalitat per al dia 15 de juny.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema