CiU i ERC van rebutjar ahir la moció d'ICV-EUiA que reclamava aturar el procés de reformulació de l'Institut Català de la Salut fins a acordar amb professionals, sindicats, direcció dels centres i grups parlamentaris el desenvolupament de la llei de l'ICS. Una decisió criticada pels ecosocialistes, que van acusar la federació i els republicans de voler "trossejar" l'ICS i voler privatitzar la gestió de l'Hospital Clínic, un dels altres punts de la moció. Tot i el vot en contra, CiU i ERC van rebutjar les acusacions i van registrar una proposta de resolució en defensa del caràcter públic de la salut i en la que aposten pel diàleg i el consens per abordar aquests temes en el marc del pacte nacional de salut.

La moció, presentada per ICV-EUiA, demanava que el Govern aturés el procés de reformulació de l'ICS mentre partits polítics i agents sanitaris abordaven aquest debat en el marc del pacte nacional de salut. "Aquest procés es realitzarà garantint el caràcter d'empresa pública de l'ICS i a partir dels valors de l'equitat, la transparència, la simplicitat administrativa, la desburocratització, la concepció integral i integrada del sistema sanitari, la descentralització i desconcentració, el rigor pressupostari i la participació de la ciutadania i dels professionals", proposava el text de la moció.

Els ecosocialistes van criticar CiU i ERC per rebutjar la moció i els van acusar de voler trossejar i privatitzar la sanitat pública. Acusacions que la federació nacionalista i els republicans van refusar. Immediatament després del debat de la moció, CiU i ERC van registrar una proposta de resolució en què reivindicaven el caràcter públic de la sanitat a Catalunya i en què apel·laven al pacte nacional de salut com el marc per definir el futur del sistema.