El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha afirmat avui, després de conèixer la sortida dels consellers d'UDC de l'executiu català, que el seu partit "garantirà l'estabilitat del Govern" i que també mantindrà la seva oferta d'entrar en l'executiu si el president de la Generalitat li ho demana.

"Estem a l'expectativa -ha assenyalat Sabrià en unes declaracions fetes als passadissos del Parlament-, perquè és un procés que ha de fer CiU, però el que volem dir és que estem a disposició del país i del Govern per ajudar i donar-li la màxima estabilitat possible".

Segons el nou portaveu republicà, "tenim tots un repte importantíssim d'aquí a poc temps, el 27S, i necessitem arribar a aquesta data amb un Govern fort i estable" motiu pel qual ERC manté la seva oferta d'entrar en l'executiu si el president de la Generalitat, Artur Mas, ho considera oportú.

"Ens posem a disposició del Govern i del seu president", ha recalcat Sergi Sabrià abans d'apuntar que ERC parlarà amb el president Artur Mas per aclarir la situació quan CiU hagi decidit el que passa amb el govern de la Generalitat.