El Servei Català de la Salut (CatSalut) va tornar a incomplir el pagament de la factura de medicaments del mes de gener, que ascendia a 112,7 milions d'euros, als farmacèutics, que ja arrosseguen uns deutes de 200 milions d'euros.

Segons va informar el Consell del Col·legis de Farmacèutics de Barcelona (CCFB), a la factura dels medicaments que els farmacèutics van dispensar al gener (112,7 milions d'euros), se sumen els 88,43 milions pendents corresponents al 74% de la factura de desembre del 2015 que la Generalitat també va deixar sense pagar.

Així, les farmàcies catalanes es van queixar que segueixen fent front a un deute que supera els 200 milions d'euros.

Els representants dels farmacèutics van demanar al nou Govern «mesures per posar fi als retards en el pagament».

Encara que el deute es va reduïr mínimament perquè abans s'acumulaven les factures dels medicaments dispensats durant dos mesos, ara és la factura d'un mes i el 75% de l'altre, «segueixen calent mesures per posar fi a un problema que s'arrossega des de fa més de quatre anys».

En aquest sentit, els representants dels farmacèutics ja han demanat al nou Govern l'establiment d'un calendari «de pagaments estable i comptar amb pressupostos realistes, doncs és una de les claus d'aquest endarreriment, juntament amb la falta d'un finançament suficient, que també es reclama i per al qual també s'està treballant».