La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, el presentava com a la peça que contribuirà al «diàleg i consens» entre Espanya i Catalunya dins del marc constitucional. El nou delegat del Govern espanyol a Catalunya prenia possessió, ahir a Barcelona, del càrrec amb un oferiment de «mà estesa» a Generalitat i als ajuntaments per treballar «amb voluntat sincera de diàleg, apropament i acord». En el primer discurs com a delegat, Millo va assegurar que treballarà per «reduir distàncies» i va precisar que ho farà «sense estridències, amb diàleg i sense imposicions, però amb la màxima exigència de respecte a la legalitat». En aquest sentit ha reclamat respecte al marc constitucional i ha afegit que si es vol «modernitzar» es pot fer «però des del diàleg i el consens, mai des de l'imposició». Ha expressat també la seva voluntat perquè la Delegació del govern espanyol «es converteixi en la casa de tots els catalans».

En aquest context, Millo va agrair a Sáenz de Santamaría i al president Mariano Rajoy la confiança dipositada en ell, alhora que va dedicar unes paraules a la seva antecessora, María de los Llanos de Luna, de qui en destaca «l'important treball» que ha fet al capdavant de la delegació, on ha afirmat que ha deixat un «llistó molt alt difícil d'igualar». Pel que fa a la seva nova tasca, sosté que rat treballarà per apropar la delegació a la societat, per tal que esdevingui «punt de trobada i lloc on dialogar» i el «veritable canal de connexió» entre el Govern espanyol i les demandes dels catalans, i viceversa. En aquesta línia, Millo es mostrava convençut que amb constància podran «reduir les diferències» i resituar Catalunya com un dels motors de l'Estat, amb un govern espanyol «compromès» amb el Principat.

Nou portaveu del PPC

D'altra banda, el diputat del PPC Alejandro Fernández serà el nou portaveu del PPC al Parlament, en substitució de Millo que ja va renunciar a l'acta divendres, abans que el Consell de Ministres el només delegat a Catalunya. El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, va explicar que la decisió es va prendre per unanimitat i va defensar que la figura de Fernández «encaixa» en la filosofia del partit, perquè és una persona que «no té por de dir què pensa». El mateix Fernández va assenyalar que vol ser «profundament fidel al sentit més profund del parlamentarisme polític» i va emfasitzar que la tasca del Parlament és «legislar» i que la de l'oposció passsa per fer una tasca de «control i fiscalització de l'acció de govern». Fernández es dedicarà exclusivament a la nova funció i per això deixarà les seves funcions a l'Ajuntament de Tarragona, on és el primer tinent d'alcalde. Albiol va precisar que la marxa de Millo a la Delegació del govern espanyol obligava a reestructurar el grup parlamentari i va apuntar que per prendre la decisió va tenir en compte valoracions polítiques i territorials. Finalment, va presentar una proposta en la qual Fernández serà el portaveu i Santi Rodríguez i Esperanza García continuaran, els portaveus adjunts.