La regidora musulmana de Badalona, Fàtima Taleb, va denunciar públicament haver patit nombrosos «atacs de racisme i islamofòbia» des de fa un any i mig. Taleb va decidir explicar-ho ara després que en la darrera setmana hagi patit dos episodis consecutius d'insults i agressions.

Segons explica en el seu escrit, un home la va escopir dilluns al mig del carrer i un altre jove la va insultar «de manera agressiva» dijous passat. Segons la regidora, aquests atacs són fruit «de la política del senyor Albiol del Partit Popular, que es va dedicar durant el seu mandat a sembrar l'odi i a dividir la ciutadania, vinculant els problemes com la pobresa, l'atur i la falta de seguretat a l'arribada de persones de procedència estrangera o fins i tot vinculant el terrorisme a l'Islam».

Fàtima Taleb va publicar al seu perfil de Facebook i a la pàgina web de Guanyem Badalona en Comú la seva carta oberta a la ciutadania per denunciar els atacs «Per què ara? Perquè aquesta setmana ja van dos episodis», explica. Taleb assegura que els atacs es deuen a la seva condició de musulmana i assegura que aquesta mateixa situació «la pateix cada dia molta gent en silenci» pel fet de pertànyer a col·lectius minoritaris.

«Els dic a totes i a tots que tornaré a denunciar aquests actes, racistes, xenòfobs i islamòfobs. Seguiré denunciant fins que la justícia es desperti i faci justícia, perquè les veus silenciades i oprimides arribin a la comunitat badalonina, perquè som diferents però som iguals i perquè la convivència sigui el nostre pilar principal en la construcció de la Badalona plural», recita en el seu escrit a Facebook. Les mostres de suport a la regidora a través de les xarxes socials no es van fer esperar. Diferents persones anònimes i també càrrecs públics com la mateixa alcaldessa de Badalona i companya de partit, Dolors Sabater, van donar suport a Taleb sota l'etiqueta #TotesSomFatima.

El líder del PPC i regidor a l'Ajuntament de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va respondre a la regidora musulmana que fer-lo responsable dels insults que ella rep pel carrer és «una bona excusa per tapar la seva incompetència».