ICV, BComú, EUiA i Podem estan negociant i aproximant posicions després que un 62% de les bases de la formació morada hagin descartat mantenir-se al nou espai si no es compleixen les condicions que Podem posa sobre la taula.

Fonts de les formacions asseguren que es perfilen els serrells per tancar un acord que inclogui finalment els d'Albano Dante Fachin a l'assemblea fundacional del 8 d'abril. Fonts dels comuns apunten que la discrepància és sobretot en com verificar la participació i afirmen que requisits com el codi ètic ja estan acordats.

Fonts de les formacions van confirmar que hi ha converses per sumar Podem a l'assemblea fundacional dels comuns.

De fet, les mateixes fonts apunten que hi ha acord en elements com el codi ètic, que s'hauria de votar a l'assemblea com els documents de ponència. L'escull més alt és la verificació del sistema de participació per escollir els òrgans provisionals de direcció del nou partit.

Sense registre en un cens

Podem no vol que els seus hagin de registrar-se en un nou cens, sinó que volen de base el seus canals de participació habituals per als seus inscrits, i que no calgui validació presencial.

Els comuns reclamen però que es verifiqui el vot, sigui presencialment o de manera online.