28 de agost de 2017
28.08.2017

Puigdemont aposta per una transició curta si el «sí» guanya en el referčndum

La Generalitat assegura que l'Agčncia Tributŕria de Catalunya farŕ l'1 de setembre un «salt molt rellevant» que permetrŕ assumir noves competčncies

28.08.2017 | 10:20

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va afirmar que plantejarà al cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, una «transició curta» cap a la independència de Catalunya en el supòsit que guanyi el «sí» en el referèndum que el Govern preveu convocar per a l'1 d'octubre. En una entrevista publicada a El Nacional.Cat, el president català defensa una transició cap a la independència «curta», que ha de ser «molt dialogada i molt negociada», però «curta». «I si queden aspectes que s'han d'anar treballant amb molta calma, que es vagin treballant en comissions paritàries o tripartides, amb la Unió Europea, l'Estat i Catalunya», va aclarir.

Preguntat sobre la Llei del Referèndum, Puigdemont va assenyalar que s'ha d'aprovar «en temps i forma adequada» perquè pugui convocar-se formalment la consulta sobiranista de l'1 d'octubre, convocatòria que recaurà en el Govern, perquè es puguin exigir així les «garanties que han d'acompanyar la celebració del referèndum».

Per altra banda, el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, va explicar que l'1 de setembre és la data en què l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) farà un «salt molt rellevant» que permetrà «posar les bases perquè de cara al futur puguem assumir noves competències». Així, el proper divendres l'ATC obrirà 14 noves oficines pròpies i 13 noves oficines compartides arreu del territori i haurà incorporat 256 nous treballadors per fer-les funcionar; s'assumirà el control total dels impostos propis i cedits; es posaran en funcionament noves fases dels nous programes informàtics; i es començaran a recaptar deutes de forma «massiva» per la via executiva, com per exemple les 300.000 multes impagades a l'any del Servei Català del Trànsit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook