La fa poc nomenada delegada de la Generalitat de Catalunya a Brussel·les, Meritxell Serret, es va comprometre ahir a iniciar pròximament els contactes amb els representants de les institucions europees, encara que va precisar que, de moment, no té reunions concretes a l'agenda.

Serret va assenyalar ahir en declaracions a la premsa, després de reunir-se amb el conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Ernest Maragall, que se sent «contenta i honrada» pel seu nou càrrec i que el seu objectiu serà representar els interessos dels ciutadans catalans a Europa i participar en la construcció del projecte comunitari.

Serret i Maragall van subratllar la «voluntat i predisposició» de la Generalitat de Catalunya de mantenir trobades amb membres de totes les institucions comunitàries.

«Ho començarem a treballar des d'avui, és el que correspon», va dir Serret, qui va matisar no obstant això que les dates ara són «complexes», encara que va subratllar que «la idea és poder anar establint aquests contactes».

La nova representant de la Generalitat a Brussel·les va assegurar també que la seva intenció és «garantir que la delegació estigui present en tots els espais i àmbits que li correspon» en relació amb la política europea, i va esmentar en particular les negociacions de la futura Política Agrícola Comuna (PAC) i els temes socials, com la situació dels refugiats.