Una delegació d'eurodiputats va visitar ahir els presos sobiranistes que són a les presons de Lledoners, Mas d'Enric i Puig de les Basses i van demanar a la Fiscalia que revalori les acusacions.

En declaracions als periodistes des de Lledoners, l'eurodiputada portuguesa socialista Ana Gomes ha defensat que la nova Fiscalia retiri les acusacions de sedició i rebel·lió perquè «són les raons per les que estan a la presó».

Gomes va argumentar que el conflicte català no és una qüestió que hagi d'abordar la justícia sinó que és política, per la qual cosa ha reclamat que totes les parts implicades tractin d'arreglar-ho amb «mitjans polítics i amb diàleg».

La irlandesa Lynn Boylan (Sinn Féin) va dir a la sortida del centre penitenciari de Figueres que l'actitud de la Unió Europea és «completament hipòcrita» pel que fa a la protecció de la democràcia i la llei i va afirmar que «acostumen a ser molt ràpids jutjant altres països» que no són estats membres però que, en canvi, no ho fan en un dels seus «estats fundadors».

La delegació que va anar a la presó de Puig de les Basses, integrada per cinc parlamentaris europeus, es va reunir amb Bassa durant més de dues hores i a la sortida van assegurar que està forta i que els va dir que «no vol ser cap heroïna» perquè els «herois són a fora».