20 de novembre de 2018
20.11.2018
Diari de Girona

El fiscal vol reobrir el cas contra Jami Matamala i la resta d'acompanyants de Puigdemont

L'Audiència Nacional havia arxivat provisionalment la investigació per encobriment

20.11.2018 | 16:58
Carles Puigdemont i Jami Matamala en una imatge d'arxiu

El fiscal de l'Audiència Nacional vol reobrir la causa per encobriment contra l'empresari gironí Jami Matamala i la resta d'acompanyants de Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya el mes de març. Encara no fa dues setmanes, el jutge Diego de Egea va arxivar provisionalment la investigació, però ara la Fiscalia hi ha presentat recurs.

A banda de Matamala, acompanyaven Puigdemont dos mossos d'esquadra i l'historiador Josep Lluís Alay, avui director de l'oficina de l'expresident Puigdemont. Segons el jutge instructor del cas, la causa es va arxivar perquè "no hi ha indicis racionals que tinguessin coneixement de l'existència de l'ordre europa de detenció i entrega que va ser emesa el 23 de març del 2018 pels tribunals espanyols".

Afegia que en el delicte d'encobriment "és precís el dol consistent en actuar amb el coneixement de la comissió del delicte previ", així com "la finalitat d'impedir el descobriment del delicte". De Egea apuntava, citant jurisprudència del Tribunal Suprem, que no n'hi ha prou amb la simple sospita o presumpció, sinó un coneixement de la transgressió punible comesa. "No s'incorre en aquest delicte, doncs, quan els fets es cometen per imprudència, descuit o negligència", conclou.

Tots els investigats, a excepció de Matamala, van declarar a l'Audiència Nacional el passat 4 de juny.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook