Al mateix temps que sembla que la violència desapareix dels carrers de Catalunya, les postures dels líders polítics es van mantenir en els mateixos termes per segon dia consecutiu. Així, el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va insistir que cal una condemna del president de la Generalitat, Quim Torra, a la violència «sense matisos, adjectius ni equidistàncies» després d'un nou intent de contacte amb el Govern central. En una roda de premsa des de La Moncloa, Marlaska també va exigir que Torra se solidaritzi amb els cossos policials.

El ministre va afegir que «ningú» entén a Catalunya, Espanya ni a escala internacional que el Govern català «encara» no hagi condemnat la violència. Segons Marlaska, Torra té un «deute» amb la ciutadania catalana, «parlar de la convivència». El ministre va afegir que quan el cap de l'Executiu central en funcions, Pedro Sánchez, hagi d'anar a Catalunya, ja ho farà saber.

Torra va trucar ahir de nou a Sánchez, però no va poder parlar amb ell perquè des de Moncloa li van assegurar que estava reunit. Després de no aconseguir parlar dissabte amb el president del Govern central i haver-li enviat una carta, Torra va trucar ahir a Moncloa per intentar-ho de nou amb el mateix resultat.

Paral·lelament, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va enviar una carta al president de la Generalitat en què l'avisa que considera «imprescindible» que convoqui la Taula de Diàleg al Parlament abans de parlar amb Sánchez.

Per altra banda, l'expresident català Carles Puigdemont va advertir que la «deslleialtat i la divisió intencionades» a l'espai independentista són un obstacle «difícil de superar», en retret implícit a una iniciativa del president del Parlament, Roger Torrent. La reunió de Torrent amb Ada Colau, sindicats i patronal ha molestat JxCat, que ha criticat que no se l'informés de la trobada i que es «vetés» l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), fet pel pel qual va demanar explicacions a Torrent.

A més, les patronals Foment del Treball i Pimec, i els sindicats CCOO i UGT van instar institucions, partits, entitats socials i econòmiques i la ciutadania a «restablir els espais de convivència i cohesió social que facilitin un clima idoni per al diàleg».